Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Limonetis

  • 1,4 litra za pripravo
  • 1 liter žganja
  • 0,5 kg sladkorja
  • 2 dcl vode
  • 1 kg bio limon
  • 2 dcl vode

Limonetis je prefinjena citrusna pijača, pripravljena iz skrbno izbranih limon in žganja, ki združuje svežino ter bogate arome. Z vsakim požirkom prinaša pridih sredozemskega sonca in je popolna izbira za osvežujoče trenutke ali kot prestižni aperitiv v dobri družbi.

 

1. Priprava sladkornega sirupa
Vodo in sladkor zavrite, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Ko je sirup pripravljen, ga odstavite in pustite, da se popolnoma ohladi.

2. Priprava limon
Limone previdno olupite, pri čemer uporabite le rumeni del lupine, ki nosi največ arome. Dve limoni stisnite, ostale pa narežite na rezine. V posodo za vakuumiranje dodajte limonine lupine, narezane limone, sok stisnjenih limon in liter žganja.

3. Vakuumsko mariniranje
Z vakuumirko Bora QVac marinirajte mešanico dvakrat po 10 minut. Vakuumiranje bo omogočilo globlje prodiranje žganja v limonine lupine in poudarilo sveže arome.

4. Sous-vide postopek (počasno kuhanje)
Marinirano mešanico postavite v pečico Bora X BO. Na sous-vide načinu kuhajte 2 uri pri 57°C, kar bo omogočilo enakomerno sproščanje eteričnih olj in arom iz limon.

5. Zaključni dotik
Po končanem kuhanju mešanico precedite skozi cedilo. Nato zmešajte precejen limonin izvleček z ohlajenim sladkornim sirupom. Pripravljeno pijačo nalijte v sterilizirane steklenice.

Limonetis pustite počivati nekaj dni, da se okusi prepletejo in razvijejo v polno harmonijo.

Postrezite ga s pridihom razkošja v izbrani družbi!