Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.
Postopek:
Maslo in sladkor stepamo skupaj, da zmes postane svetla in bleda.
Jajcu dodamo vanilijo ter mešamo dokler se ne povežeta. V čisto skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Dodamo suhe sestavine k morki poovici naenkrat, med vsakim dodatkom dobro premešamo.
Testo za piškote razdelimo na dva dela in ga zavijemo s plstaično folijo ali papirjem, ki je odporen na maščobo in postavimo v hladilnik, da počiva vsaj nekaj ur. Testo razvaljamo na 1 cm debelo ali z modelčki za pikote izrežemo piškote in jih položimo na pekač. Bonbone razdrobimo s trdim predmetom kot je valjar in na sredino vsakega piškota položimo približno eno čajno žličko.
Piškote položimo v pekač na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 6 - 8 minut ali dokler ne začnejo ravno rjaveti na robovih. Pustimo, da se piškoti popolnoma ohladijp pred glazuro Royal icing.
Royal Icing - priprava
Stepemo 1 beljak, ki mu postopoma dodajamo 20 dag presejanega sladkorja v prahu (uporabite sladkor dr. Oetker) ter mešajte 10 - 15 min. Na koncu dodate sok pol limone (ali drugih citrusov). Napolnite dresirno vrečko in lahko takoj začnete okraševati ali postavite v hladilnik. Pred okraševanjem, spodaj odrežite vrečko - če želite tanke črte odrežite minimalno. Neporabljena glazura lahko v hladilniku stoji tudi 1 teden - v tem primeru zaprite odrezan rob vrečke.