Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Kristalne zvezdice

  • 375 g moke
  • 225 g masla
  • 125 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 čž Vanilla esence
  • 1/2 čž pecilni prašek
  • 1/4 čž soli
  • 20 - 30 trdih bonbonov (kristalnih)
  • 250 g mleti sladkor 
  • 1-2 jž mleka

Postopek:

Maslo in sladkor stepamo skupaj, da zmes postane svetla in bleda.
Jajcu dodamo vanilijo ter mešamo dokler se ne povežeta. V čisto skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Dodamo suhe sestavine k morki poovici naenkrat, med vsakim dodatkom dobro premešamo.

Testo za piškote razdelimo na dva dela in ga zavijemo s plstaično folijo ali papirjem, ki je odporen na maščobo in postavimo v hladilnik, da počiva vsaj nekaj ur. Testo razvaljamo na 1 cm debelo ali z modelčki za pikote izrežemo piškote in jih položimo na pekač. Bonbone razdrobimo s trdim predmetom kot je valjar in na sredino vsakega piškota položimo približno eno čajno žličko.

Piškote položimo v pekač na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 6 - 8 minut ali dokler ne začnejo ravno rjaveti na robovih. Pustimo, da se piškoti popolnoma ohladijp pred glazuro Royal icing.

Royal Icing - priprava

Stepemo 1 beljak, ki mu postopoma dodajamo 20 dag presejanega sladkorja v prahu (uporabite sladkor dr. Oetker) ter mešajte 10 - 15 min. Na koncu dodate sok pol limone (ali drugih citrusov). Napolnite dresirno vrečko in lahko takoj začnete okraševati ali postavite v hladilnik. Pred okraševanjem, spodaj odrežite vrečko - če želite tanke črte odrežite minimalno. Neporabljena glazura lahko v hladilniku stoji tudi 1 teden - v tem primeru zaprite odrezan rob vrečke.