Poslovalnica ETIS Domžale bo od 24. do 28. februarja obratovala po spremenjenem urniku, in sicer od 8.00 do 17.00 ure. Hvala za razumevanje.

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Cvetačna juha s hrustljavim rženim kruhom

  • Predvideno za 2 osebi

Za dva:

  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna 1 manjša cvetača
  • 500 ml zelenjavne osnove
  • Sok 1 limone
  • 2 rezini rženega kruha
  • 250 ml sojine smetane
  • naravna ali morska sol,
  • mlet poper,
  • sesekljan drobnjak,
  • maslo za cvrtje

Olupite in drobno narežite čebulo in česen. Oboje dodamo v ponev in na zmernem ognju prepražimo na malo masla. Cvetačo operemo in očistimo, odstranimo pecelj in razdelimo na cvetove. Cvetke damo v ponev, zalijemo z zelenjavno osnovo in zavremo. Dodamo limonin sok, juho začinimo s ščepcem soli in popra ter kuhamo 3 minute. Kruh na močnem ognju v rahlo naoljeni ponvi cvremo 15–30 sekund na vsaki strani, da hrustljavo zapeče. Juhi dodamo smetano, jo ponovno na kratko zavremo in pretlačimo v pire z mešalnikom. Juho razdelimo na dva krožnika in potresemo s sesekljanim drobnjakom. Kruh nalomimo na koščke in postrežemo k juhi.