Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Čokoladni souffle

  • 45 min. za pripravo
  • Predvideno za 4 osebe
  • 240 g mleka
  • 25 g gustina (koruzni škrob)
  • 3 rumenjaki
  • 150 g temne čokolade
  • 180 g beljakov
  • 85 g sladkorja
  • maslo in sladkor v prahu – za modelčke

Priprava:

Mleko, gustin, 10 g sladkorja in rumenjake s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko maso. Maso zlijemo v kozico in jo skuhamo, da dobimo slaščičarsko kremo (puding).

Z vročo kremo prelijemo na koščke narezano čokolado. Počakamo, da se čokolada stopi, potem pa jo zmešamo v gladko zmes. Beljake in preostali sladkor stepemo v čvrst sneg, ki ga nežno in počasi vmešamo v čokoladno kremo.

Pripravljeno maso nadevamo v namaščene in s sladkorjem v prahu potresene keramične modelčke za souffle. Robove dobro očistimo, nato pa s prstom potegnemo po robu, da naredimo kanalček. Souffle 13 minut pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj celzija.

Nasvet:

Modelčke premažite z maslom na način, da s čopičom obmazujete tako, da vlečete proti vrhu posodice. Na ta način nastajajo miniaturni kanalčki, ki omogočijo, da se souffle lepše dvigne.

Ko napolnite modelčke, naj ti vsaj 1 uro počivajo v hladilniku – najbolje je, da jih že zjutraj pripravite za zvečer.