Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024, odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.
Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.
Priprava:
Mleko, gustin, 10 g sladkorja in rumenjake s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko maso. Maso zlijemo v kozico in jo skuhamo, da dobimo slaščičarsko kremo (puding).
Z vročo kremo prelijemo na koščke narezano čokolado. Počakamo, da se čokolada stopi, potem pa jo zmešamo v gladko zmes. Beljake in preostali sladkor stepemo v čvrst sneg, ki ga nežno in počasi vmešamo v čokoladno kremo.
Pripravljeno maso nadevamo v namaščene in s sladkorjem v prahu potresene keramične modelčke za souffle. Robove dobro očistimo, nato pa s prstom potegnemo po robu, da naredimo kanalček. Souffle 13 minut pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj celzija.
Nasvet:
Modelčke premažite z maslom na način, da s čopičom obmazujete tako, da vlečete proti vrhu posodice. Na ta način nastajajo miniaturni kanalčki, ki omogočijo, da se souffle lepše dvigne.
Ko napolnite modelčke, naj ti vsaj 1 uro počivajo v hladilniku – najbolje je, da jih že zjutraj pripravite za zvečer.