Poslovalnica ETIS Domžale bo od 24. do 28. februarja obratovala po spremenjenem urniku, in sicer od 8.00 do 17.00 ure. Hvala za razumevanje.
Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.
1 rdeča buča (približno 800 g)
3 hruške
80 g ingverja
1 rdeča čebula
1 strok česna
½ čilija
2 žlici olivnega olja
100 ml belega vina
200 ml rastlinske smetane
200 ml pomarančnega soka
200 ml vode
1 žlica bučnih semen
2 žlici bučnega olja
sol
1 ščepec muškatnega oreščka
Sesekljajte glavne sestavine
Bučo, hruške in čili grobo sesekljajte. Olupite in na drobno narežite čebulo, česen in ingver.
Popečite in dodajte tekočino
V ponvi na visoki temperaturi popražite vse sestavine z olivnim oljem, nato deglazirajte z belim vinom. Dodajte pomarančni sok, vodo in smetano. Pustite, da juha vre na srednji temperaturi, dokler buča ne postane mehka.
Zmešajte juho
Vse sestavine iz ponve zmešajte, da dobite gladko juho, nato pa jo začinite s soljo in muškatnim oreščkom.
Postrezite juho
Juho postrezite v globokem krožniku, pokapajtez bučnim oljem in posujte z bučnimi semeni.