Poslovalnica ETIS Domžale bo od 24. do 28. februarja obratovala po spremenjenem urniku, in sicer od 8.00 do 17.00 ure. Hvala za razumevanje.

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Kremna bučna juha s hruško in bučnim oljem

  • 45 min. za pripravo
  • Predvideno za 2 osebi

1 rdeča buča (približno 800 g)

3 hruške

80 g ingverja

1 rdeča čebula

1 strok česna

½ čilija

2 žlici olivnega olja

100 ml belega vina

200 ml rastlinske smetane

200 ml pomarančnega soka

200 ml vode

1 žlica bučnih semen

2 žlici bučnega olja

sol

1 ščepec muškatnega oreščka

Sesekljajte glavne sestavine
Bučo, hruške in čili grobo sesekljajte. Olupite in na drobno narežite čebulo, česen in ingver.

Popečite in dodajte tekočino
V ponvi na visoki temperaturi popražite vse sestavine z olivnim oljem, nato deglazirajte z belim vinom. Dodajte pomarančni sok, vodo in smetano. Pustite, da juha vre na srednji temperaturi, dokler buča ne postane mehka.

Zmešajte juho
Vse sestavine iz ponve zmešajte, da dobite gladko juho, nato pa jo začinite s soljo in muškatnim oreščkom.

Postrezite juho
Juho postrezite v globokem krožniku, pokapajtez bučnim oljem in posujte z bučnimi semeni.