Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024, odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.
Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.
V posodo stremo rumenjaka, v drugo posodo ločimo beljake (en rumenjak vam bo ostal). V rumenjaka dodamo in vmešamo vaniljev ekstrakt, mleko in kokosovo olje in dobro premešamo. Na koncu dodamo čez cedilo presejano moko ter hitro premešamo, da ne nastanejo grudice. V beljake dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da nastane trd sneg (meringe). Sneg nato počasi vmešamo v maso iz rumenjakov. Ponev namažemo z kokosovim oljem in segrejemo. Odvečno maščobo odlijemo ali obrišemo. Priporočamo, da
štedilnik nastavite na srednje vroče (3-4 stopnja). Manjšo količino mase za palačinke zajamemo z zajemalko za sladoled ali večjo žlico in jo položimo na ponev. Če želimo še prav posebej visoke palačinke lahko na vsak kupček položimo še eno žlico oz. kepico. V ponev vlijemo žlico vode in pokrijemo s pokrovko. Na vsaki strani pecite palačinko 5-6 minut. Ko je palačinka pečena, jo prelijemo s svojim najljubšim prelivom ali jih okrasite z sadjem po vašem okusu.