Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024, odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.
Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.
Jajčevce zarežemo križ kraž in jih nasolimo. Obrnemo na narezano stran, ter pustimo 30 minut da se odcedi tekočina.
Parmazan, mozzarelo in mlete lešnike zmešamo skupaj. Med tem, na male kockice narežemo bučke, paradižnik, papriko. Čebulo in česen nasekljamo.
Olivno olje in rožmarin segrejemo, da se rožmarin prične cvreti. Takoj odstavimo in pustimo 10 minut infuzirati. Na ta način dobimo olje z aromo rožmarina.
V ponvi segrejemo nekaj olja, prepražimo čebulo in česen. Ko je prepraženo, odstranimo iz ponve v posodico. Enako naredimo s preostalo zelenjavo.
Zavremo vodo z maslom, prelijete preko kus-kusa, začinimo in premešamo. Pustimo, da se kus-kus rehidrira ( cca 5 min ). Kus-kus občasno premešamo da postane rahel.
Jajčevce damo v pečico segreto na 180 stopinj / 15 minut. Odvisno od velikosti in debeline .
Ko so pečeni, odstranimo sredico in jo nasekljamo. Vso zelenjavo, sredico jajčevcev in kus-kus zmešamo skupaj. Napolnimo jajčevce. Po vrhu potresemo z mešanico sira in lešnikov. Gratiniramo, da dobimo lepo zlato rjavo zapečeno skorjico. Zraven lahko postrežemo svežo jogurtovo omako s kumarami in zelišči ali preprosto paradižnikovo solato.