Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Limonina torta

  • 200 g polnozrnatih piškotov
  • 100 g masla
  • 9 lističev želatine
  • 350 ml sladke smetane
  • 4 bio limone
  • 400 g skute
  • 220 g sladkorja
  • 3 žlice jedilnega škroba
  • 2 rumenjaka
  • bezgov sirup

Piškote stresemo v vrečko in jih s pomočjo valjarja zdrobimo. Maslo raztopimo in ga zmešamo s piškotnimi drobtinami. Tortni obod položimo na servirni krožnik in piškotne drobtine porazdelimo po njem. Dobro pritisnemo in postavimo v hladilnik, da se maslo strdi. Želatino namočimo v mrzlo vodo. Vzamemo 1 limono, jo operemo, naribamo lupinico ter iztisnemo sok. Skuto in 100 g sladkorja zmešamo, dodamo lupinico in sok limone. Želatino ožamemo in raztopimo ter vročo primešamo v skutni nadev. Stepemo še sladko smetano in jo dodamo k skuti. Dobro premešamo in porazdelimo po piškotnem dnu, ter postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure.

Za preliv iztisnemo sok iz preostalih limon in prilijemo bezgov sirup, da dobimo 300 ml tekočine. Mešanico zavremo, dodamo še preostali sladkor in raztopimo. Jedilni škrob gladko zmešamo z vodo, dodamo k soku, zavremo in malce pokuhamo. Rahlo ohladimo, primešamo rumenjake in dobro ohladimo. Preliv lepo enakomerno porazdelimo po skutni kremi in pustimo v hladilniku še najmanj dve uri, da se torta popolnoma strdi. Okrasimo jo z rezinami limone in smetano.