Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024, odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.
Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.
Sestavine:
Sestavine za kremo:
Korenje olupimo in drobno naribamo. Maslo, sladkor, vanilin sladkor in sol kremasto stepemo. Jajca ločimo. V maslo dodamo rumenjake, limonino lupinico, limonin sok ter dobro premešamo. Dodamo še moko, mandlje, pecilni prašek in korenje. Stepemo še beljake in na rahlo vmešamo v kremo. Testo vlijemo v tortni model (26 cm) in ga pečemo približno 30 - 40 minut na 190 stopinjah celzija. V umestnem času si pripravimo kremo s katero bomo premazali torto. Skuto, mascarpone in vanilin sladkor in 75 g navadnega sladkorja dobro premešamo, da postane mehka gladka zmes. Ko je testo pečeno, ga vzamemo iz pečice in ga v modelu ohladimo. Testo preložimo na tortni krožnik in premažemo s kremo ter okrasimo. Torto lahko prerežemo tudi na pol in s kremo namažemo še spodnjo plast torte. V tem primeru podvojite količino sestavin, ki so potrebne za pripravo kreme.