Poslovalnica Etis Koper, bo v soboto, 7. decembra 2024, zaprta. Hvala za razumevanje.
Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.
Piškotno dno:
Bezgova sredica:
Jagodni mousse:
Jagodni pire:
Čokoladni preliv:
Za bezgovo sredico potrebujemo 3 dl šebese iz vode in bezgovega sirupa. Količino sirupa prilagodimo svoji sladkosnednosti. Želatino namočimo v hladni vodi, da nabrekne, ožamemo in raztopimo nad nizkim ognjem, nakar jo z metlico vmešamo v šebeso. Tekočino prelijemo v modelčke za muffine, ki jih obdamo s folijo za živila. Zamrznemo.
Piškote zmeljemo in jim dodamo stopljeno maslo. Dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes, ki jo nadevamo v modelčke obdane z acetatno folijo. Modelčke postavimo v hladilnik, da se dno strdi.
300 g jagod narežemo, posujemo s sladkorjem v prahu in segrevamo nad ognjem, da se razpustijo. Spasiramo jih s paličnim mešalnikom, v njih pa nato raztopimo 4 lističe namočene in ožete želatine.
Sladko smetano mešamo do čvrstega in vanjo previdno vmešamo mlačen jagodni pire. Če je premalo sladko, dodatno sladkamo. Iz skrinje vzamemo zamrznjene šebesine diske in jih položimo na sredino podlag, čez njih pa premažemo jagodni mousse. Tortice ohladimo.
250 g jagod segrejemo nad ognjem in jih sladkamo po želji. Spasiramo ter v njih razstopimo le 3 lističe želatine. Pire sladkamo po okusu ter ga prelijemo čez tortice. Postavimo jih v hladilnik vsaj za 4 ure. Za ljubitelje čokolade lahko zgornjo plast tortic prelijete s čokolado, ki jo razstopite v vodni kopeli ter ji dodate sladko smetano. Stopljeno čokolado prelijemo na mrzlo plast jagodnega pireja in postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.