Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Bezgova strnjenka z jagodami

  • 45 min. za pripravo
  • Predvideno za 6 oseb

Za 6 porcij potrebujemo:

  • 100 ml mleka
  • 2 rumenjaka
  • 150 ml sirupa
  • 3 liste želatine
  • ¼ vanilij stroka
  • malo nastrgane limonine lupine
  • 250 ml  sladke smetane

Jagodni preliv:

  • 200 g svežih ali zamrznjenih jagod
  • nekaj kapljic limoninega soka
  • 60 g sladkorja

Mleko zavremo z vanilijevim strokom in limonino lupino. Pustimo stati 10 minut. Rumenjaku in bezgovemu sirupu prilijemo precejeno vrelo mleko in vse skupaj stepamo nad soparo, da dobimo rahlo penasto maso.

Odstavimo in vmešamo želatino ter maso ohladimo. Ohlajeni masi narahlo vmešamo stepeno sladko smetano. Tako pripravljeno kremo nadevamo v izbrane kozarce in damo v hladilnik, da se krema strdi. V kremo lahko vmešamo sveže bezgove cvetove ali bezgove cvetove v sladki raztopini.

Jagodni preliv:

Jagode pokapamo z limoninim sokom, dodamo malo vode in kuhamo toliko časa, da se sadeži razpustijo. Potem jih zmešamo v kašo, dodamo sladkor in kuhamo, da se preliv primerno zgosti. Odstavimo z ognja, pokrijemo, da povrhu ne naredi skorjice in ohladimo. Na strnjeno bezgovo kremo damo eno žlico jagodnega preliva in okrasimo s svežimi jagodami in postrežemo.