Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024, odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.
Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.
Sestavine:
Za kuhanje:
Kvas pripravimo z malo vode in sladkorja. Moko presejemo, maslo razstopimo in primešamo k mleku. Dodamo še ostale sestavine, zgnetemo v mehko gladko testo, ter pustimo počivati pol ure. Testo preložimo na desko in oblikujemo preste, štručke ali pecivo po želji. Vodo zavremo in odstavimo iz štedilnika. Dodamo sol in sodo bikarbono. Ponovno pristavimo na štedilnik, da rahlo vre. Vanjo polagamo kvašene izdelke. V vodi naj vrejo približno pol minute. Obrnemo jih in vzamemo iz vode. Polagamo jih na pekač obložen z peki papirjem, zarežemo in potresemo z grobo soljo. Pečemo pri 200 stopinjah tako dolgo, da dobijo zlato rjavo barvo.