Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Bavarski kruh

Sestavine:

  • 1 kg moke
  • 1 kocka kvasa
  • 2 čajni žlički soli
  • 15 dag masla
  • 250 ml vode
  • 250 ml mleka

Za kuhanje:

  • 2 l vode
  • malo soli
  • 3 žlice sode bikarbone

 

Kvas pripravimo z malo vode in sladkorja. Moko presejemo, maslo razstopimo in primešamo k mleku. Dodamo še ostale sestavine, zgnetemo v mehko gladko testo, ter pustimo počivati pol ure. Testo preložimo na desko in oblikujemo preste, štručke ali pecivo po želji. Vodo zavremo in odstavimo iz štedilnika. Dodamo sol in sodo bikarbono. Ponovno  pristavimo na štedilnik, da rahlo vre. Vanjo polagamo kvašene izdelke. V vodi naj vrejo približno pol minute. Obrnemo jih in vzamemo iz vode. Polagamo jih na pekač obložen z peki papirjem, zarežemo in potresemo z grobo soljo. Pečemo pri 200 stopinjah tako dolgo, da dobijo zlato rjavo barvo.