Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024, odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.
Za Karimovimi španskimi vetrci stojijo naslednje sestavine:
Priprava:
Beljake stepemo v rahel sneg in vanj postopoma dodamo kristalni sladkor. Ko beljaki postanejo svetleči in se ne čuti več kristalnega sladkorja, z gumijasto paleto (rubber spatula) postopoma vmešamo sladkor v prahu. Dodamo pa lahko tudi žličko limoninega soka.
Zmes v lepih oblikah s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na pekač. Postavimo ga v pečico na 80 stopinj na sušenje za cca. 2 uri. Če se zgodi, da španski vetrci začnejo pokati, je temperatura previsoka, zato jo znižamo in vetrce sušimo dlje časa - pomembno je, da so v sredini suhi.
Španske vetrce lahko popestrimo z omako iz najljubšega sadja. Nakapamo jo na vsak španski vetrc ter jo z leseno palčko narahlo umešamo.
Karimov nasvet:
Poleg španskih vetrcev se odlično prileže skodelica odlične sveže kave. Karim je za pripravo svoje skodelice kave uporabil Miele vgradni kavni aparat CVA 7845, ki vam s funkcijo Coffee Select omogoča preprosto izbiro. Ker so na voljo tri posode za kavo v zrnu, se vaša kava vedno pripravi z ustrezno vrsto kave.