Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024, odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.
Za Karimovim crème brûléejem stojijo naslednje sestavine:
Priprava v parni pečici:
Vse sestavine dobro premešamo s paličnim mešalnikom. Nalijemo v manjše ognjevarne posodice, ki jih prekrijemo s folijo. Položimo jih na pladenj ter vse skupaj postavimo v parno pečico, v kateri crème brûlée na 100 stopinjah, kuhamo 45 minut. Ko je crème brûlée nared, iz vseh posodic odstranimo folijo in počakamo, da se ohladi. Preden postrežemo, po vrhu crème brûléeja posujemo sladkor, ki ga karameliziramo s kuhinjskim gorilnikom.
Karimov nasvet:
Ohlajen crème brûlée lahko ponovno pokrijemo s folijo in takega v hladilniku na 5 stopinjah hranimo tudi do 5 dni.
Karim je za pripravo odličnega crème brûléeja uporabil Miele prostostoječo parno pečico DG 6001 Gourmetstar, v kateri za popolne rezultate poskrbi zunanji uparjalnik s tehnologijo uparjanja MonoSteam. Ta ima pri kuhanju številne prednosti: popolno količino pare, optimalno temperaturo, hitro segrevanje pečice in čase kuhanja, ki niso odvisni od količine. Poleg tega se v notranjosti pečice ne kopiči vodni kamen, zato je čiščenje hitro in preprosto.