Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024, odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.
Za Karimovim sočnim steak-om stojijo naslednje sestavine:
Postopek:
Steak vzamemo iz hladilnika 2 uri, preden ga bomo uporabili, da se temperira. Natremo ga s soljo in poprom ter pokapamo z oljem. Položimo ga v segreto ponev, ki smo jo pokapali z malo olja, nato pa dodamo česen in vejico rožmarina. Steak popečemo z obeh strani. Dodamo žličko masla, zatem pa ga postavimo v pečico, segreto na 180 stopinj. Ko je središčna temperatura steaka med 56 in 58 stopinjami, ga vzamemo iz pečice ter pustimo, da nekaj minut počivati. Med tem se ga ne dotikamo, ne prebadamo ali obračamo.
Karimov nasvet:
Karim je za pripravo sočnega steak-a uporabil Miele klasično pečico H 7860 BP, ki s pomočjo brezvrvičnega termometra za živila omogoča natančno pečenje brez nadzora.
Pečenje do središčne temperature prinaša najboljše rezultate: z brezvrvičnim termometrom, ki je patentiran za podjetje Miele, lahko pečete meso, ribe in perutnino do stopinje natančno. In to izjemno udobno in brez potrebnega nadzora, saj vam prikaz preostalega časa ves čas kaže, kdaj bo jed pripravljena. Termometer brez kabla nudi posebno preprosto uporabo in je ves čas pri roki v vratih pečice.