Poslovalnica Etis Koper, bo v četrtek, 21.novembra 2024, odprta do 15. ure. Hvala za razumevanje.
Karimov čokoladni souffle
Karimov nasvet:
Modelčke premažete z maslom na način, da s čopičom obmazujete tako, da vlečete proti vrhu posodice. Na ta način nastajajo miniaturni kanalčki, ki omogočijo, da se souffle lepše dvigne.
Ko napolnite modelčke, naj ti vsaj 1 uro počivajo v hladilniku - najbolje je, da jih že zjutraj pripravite za zvečer.
Odkrij večPriprava odličnega pirinega kruha še nikoli ni bila tako preprosta.
Priprava:
Vse sestavine zmešamo skupaj v gosto tekočo maso, ki jo vlijemo v pekač, prekrit s peki papirjem. Pekač damo v pečico in na 180 stopinjah pečemo od 55 do 60 minut.
Karimov nasvet:
Pri pripravi jedi uporabite funkcijo TasteControl, ki omogoča najboljše rezultate. Po postopku priprave namreč poskrbi, da se pečica popolnoma ohladi, s čimer prepreči nadaljnjo neželeno peko, poleg tega pa vam omogoča, da živila ohranjate pri temperaturi, primerni za serviranje. Najboljše pri tem je da stopnja toplotne obdelave vaših jedi ostane na želeni ravni - tudi če niste tam, da bi pripravljeno jed takoj vzeli iz pečice!
Odkrij več
Polnjeni jajčevci
Jajčevce zarežemo križ kraž in jih nasolimo. Obrnemo na narezano stran in pustimo 30 minut, da se tekočina odcedi.
Parmezan, mocarelo in mlete lešnike zmešamo skupaj, nato pa na male kockice narežemo bučke, paradižnik in papriko. Čebulo in česen nasekljamo. Olivno olje in rožmarin segrejemo, da se rožmarin začne cvreti. Takoj odstavimo in pustimo 10 minut, da se infuzira. Na ta način dobimo olje z aromo rožmarina. V ponvi nekaj olja segrejemo, nato pa na njem prepražimo česen in čebulo. Iz ponve ju prestavimo v posodico, nato pa enako naredimo še s preostalo zelenjavo.
Odkrij večSočen steak
Steak vzamemo iz hladilnika 2 uri, preden ga bomo uporabili, da se temperira. Natremo ga s soljo in poprom ter, pokapamo z oljem. Položimo ga v segreto ponev, ki smo jo pokapali z malo olja, nato pa dodamo česen in vejico rožmarina. Steak popečemo z obeh strani. Dodamo žličko masla, zatem pa ga postavimo v pečico, segreto na 180 stopinj.
Karimov nasvet:
Pečenje do središčne temperature prinaša najboljše rezultate: z brezvrvičnim termometrom, ki je patentiran za podjetje Miele, lahko pečete meso, ribe in perutnino do stopinje natančno.
Odkrij več
Crème Brûlée
Priprava v parni pečici:
Vse sestavine dobro premešamo s paličnim mešalnikom. Nalijemo v manjše ognjevarne posodice, ki jih prekrijemo s folijo. Položimo jih na pladenj ter vse skupaj postavimo v parno pečico, v kateri crème brûlée na 100 stopinjah, kuhamo 45 minut. Ko je crème brûlée nared, iz vseh posodic odstranimo folijo in počakamo, da se ohladi. Preden postrežemo, po vrhu crème brûléeja posujemo sladkor, ki ga karameliziramo s kuhinjskim gorilnikom.
Odkrij več
Španski vetrci
Beljake stepemo v rahel sneg in vanj postopoma dodamo kristalni sladkor. Ko beljaki postanejo svetleči in se ne čuti več kristalnega sladkorja, z gumijasto paleto (rubber spatula) postopoma vmešamo sladkor v prahu. Dodamo pa lahko tudi žličko limoninega soka.
Odkrij več
Šarkelj s kandiranim sadjem
Med moko umešamo pecilni prašek, namočene rozine in kandirano sadje. omehčano maslo in sladkor v prahu penasto umešamo, dodamo jajca, primešamo moko. Modelčke napolnimo do 3/4 na vrhu naredimo greben. Pečemo 45 minut na 170 stopinjah celzija. Ko je šarkelj pečen, ga pokapamo z rumom. Premažemo z marelično marmelado, ter po vrhu dekoriramo z praženimi mandljevi lističi.
Odkrij več
Baskovska pita
Testo:
Med omehčano maslo vmešamo mleti sladkor in vanilijo. Dobro premešamo in dodamo jajca ter limonino lupino. Med moko dodamo pecilni prašek in primešamo maslu.
Krema z mandlji:
Mleko zavremo. Sladkor, rumenjake dobro omešamo, dodamo moko, mlete mandlje in rum. Ko mleko zavre, ga previdno vmešamo med maso. Vse vrnemo v kozico, ter kuhamo, da se zgosti. Ohladimo na 50 stopinj celzija ter primešamo maslo.
Odkrij več
Abricotines
Priprava:
Zmešamo mleti sladkor, moko in mlete mandlje. Beljake, sladkor in vanilijo, stepemo v kompakten sneg. Mleto mešanico na rahlo vmešamo med beljake. Z dresirno vrečko nabrizgamo 2 cm velike krogce ( kot macarone ). Potresemo z mandljevimi lističi. Pečemo na 170 stopinj celzija, 15 minut. Polovičko napolnimo z marelično marmelado, ter prekrijemo z drugo polovičko.
Odkrij večAmaretti
Priprava:
Mandlje in sladkor zmešamo skupaj. Beljake umešamo rahlo penasto in jih ne stepamo v sneg. V penaste beljake umešamo mandlej in sladkor ter oblikujemo kroglice, ki jih na koncu povaljamo v mlet sladkor. Pekač prekrijemo s peki papirjem. Nanj položimo amarette. Narahlo jih pritisnemo in pečemo 14 minut na 160 stopinj celzija.
Odkrij več